Dünyanın en heyecan verici yemek festivalleri

Bazı insanlar turistik geziler için seyahat eder, bazıları ise kültür turizmini tercih eder. Ancak, yemek severler yeni deneyimler edinmek için dünyanın en ücra köşelerine gitmeye hazırdırlar.

Dünyaca ünlü şefler, gastronomi meraklılarını bir araya getirmek ve birbirinden şahane mutfak hazinelerini paylaşmak için dünyanın dört bir yanında gurme festivalleri düzenliyorlar.

İşte katılmak isteyeceğiniz birbirinden lezzetli yemek festivalleri.

Singapore Food Festival

Otantik Singapur yemeklerini denemediyseniz, Singapur Yemek Festivali başlamak için mükemmel bir yer olabilir. Festival, ziyaretçilerin tatması için geleneksel ve çağdaş Singapur yemeklerinden oluşan bir karışım sunuyor.

Filipinler ve Malezya gibi komşu ülkelerden gelen yemekler de bu festivalde temsil ediliyor.

Singapur Yemek Festivali yalnızca yemek deneyimleriyle sınırlı da değil. Etkinlik, turistler için Singapur’daki önemli destinasyonlara özel sanal turlar ve kolay erişimli şehir yürüyüş turları da sunuyor.

Melbourne Food & Wine Festival

30 yıllık festival, Mart ayının ortasında iki hafta süren dünyaca ünlü bir etkinliktir.

Ziyaret etmeye değer Melbourne şehrinde her Mart ayında düzenlenen yemek festivali, ziyaretçilere dünyanın en önemli şeflerinin yemeklerini tatma, ayrıca derslere ve gösterilere katılma şansı sunuyor.

Dünyanın en uzun öğle yemeği sofrası rekoruna sahip etkinlikte, sayısız kaliteli ürünler içeren 2.000 kişilik bir sofra kurulur.

DineLA Restaurant Week

Los Angeles’ın en iyi restoranlarından bazılarının özel fiyatlı menülerini sunan DineLA Restaurant Week altı ayda bir düzenleniyor.

Sıradan bir yemekten lüks yemek deneyimlerine kadar herkese bir şeyler sunan etkinlik, 400’den fazla katılımcı restoranıyla çok sayıda yemek sunuyor. 14 Ekim 2022’de başlayan DineLA, 14 gün boyunca Los Angeles’ın mevsimlik yemek çeşitlerini tatmak için mükemmel bir fırsat.

Prague Food Festival

2006’dan bu yana Prag’da düzenlenen festival, hem yerli halkın hem de yabancı turistlerin damak tadına hitap ediyor.

Etkinlik, gurme yemekler sunan farklı stantları ile Çek mutfağının en iyi örneklerini sergiliyor. Geleneksel ve modern Çek yemeklerini denemenin yanı sıra Prag’ın en iyi restoranlarından bazılarından dünya mutfağını tatma şansı sunuyor.

Madrid Fusion

Yıllık uluslararası gastronomi zirvesi olan Madrid Fusion, mutfak dünyasının en büyük isimlerinden bazılarının dikkatini çekmeyi başarıyor.

Etkinlik, en iyi şeflerin en son ve en iyi kreasyonlarını katılımcılara sunması ile yemek pişirmede yaratıcılık ve yeniliğe odaklanıyor. Sunulan inanılmaz yemeklerin yanı sıra Madrid Fusion, 3 yıldızlı Michelin şeflerinin ev sahipliği yaptığı atölye çalışmalarıyla farklı mutfak kültürleri ve trendleri hakkında bilgi edinme fırsatı sunuyor.

St. Moritz Gourmet Festival

Bu festival, dünyanın dört bir yanından en iyi şefleri çeken, gastronomi konusunda dünyanın en prestijli yıllık lüks etkinliklerinden biridir.

Impressionen des Grand Julius Baer Opening am St. Moritz Gourmet Festival 2020 in St. Moritz, am 31. Januar 2020. (PPR/Witwinkel/David Hubacher)

İsviçre Alpleri’nde Ocak 1994’ten beri düzenlenen festival, muhteşem manzara eşliğinde enfes yemekler tatma şansı sunuyor. Tüm kültürlerden ve mutfaklardan yemekler bulabileceğiniz festival, özellikle Fransız Haute mutfağına odaklanmasıyla bilinir.