İstanbul Boğazı’nın Eşsiz Manzarasıyla Olea’da İtalyan Mutfağının En Seçkin Lezzetleri
İstanbul Boğazı’nın eşsiz güzelliğine hâkim Mandarin Oriental Bosphorus, Olea restoranıyla yaz menüsüne dahil ettiği İtalyan mutfağının en seçkin lezzetleriyle ayrıcalıklı bir gastronomi deneyimi sunuyor.
Yaz sezonuna özel olarak hazırlanan Olea menüsü, sürekli olarak sunulan yemeklerin yanı sıra sadece sezonlarda bulunan yeni lezzetleri de içeriyor. Bu lezzetler, İtalyan reçetelerinin yerel ürünlerle muhteşem bir uyum içinde buluşmasından ortaya çıkıyor.
Olea’da keyifli öğlen ve akşam yemeklerine eşlik eden İstanbul Boğazı’nın mistik manzarasıyla birlikte salamura sardalya, domates pesto, karışık yeşillikler ve kırmızı soğan turşusundan oluşan Sarde Alla Siciliana, aynı zamanda parmesan peyniri, roka ve balzamik sosun efsanevi uyumundan oluşan lezzetli Bresaola ile mevsimin en taze yedikule marulu, çıtır rezene, yeşil elma, taze portakal, taze otlar, maydanoz, dereotu, file badem ve hardallı limon sosundan oluşan Insalata di Finocchie Arance gibi özel lezzetler ön plana çıkıyor. Ayrıca, kuşkonmazlı risotto, bebek kalamar, karides, ahtapot, çeri domates, biberli “bisque” sos ve kızarmış ekmekle servis edilen Spezzatino di Mare, bu sezonun favori lezzetleri arasında yerini alıyor.
Tatlılar arasında ise Akdeniz havzasının aromalı mandalinalarından yapılan Sorbetto al Mandarino ve Hindistan ceviziyle harmanlanmış Semifreddo’nun yanı sıra mango küpleri ve siyah romlu mango sos eşliğinde servis edilen Semifreddo al Cocco gibi enfes seçenekler bulunuyor.