Rahmetli II. Elizabeth’in favori lüks markaları

İngiliz kraliyet ailesinin en uzun süre hizmet veren hükümdarı Kraliçe II. Elizabeth, hayatı boyunca moda dahil birçok alanda varlığını hissettirmeyi başardı. Bu listede, lüks sevgisi doğuştan gelen II. Elizabeth’in en sevdiği markalardan bazılarına göz atacağız.

Floris London

Floris London, yıllar boyunca kraliyet üyeleri tarafından tercih edildi. İlk olarak 1800 yılında Galler Prensi tarafından kraliyet yetki belgesi alan marka, ardından 15 kraliyet belgesi daha aldı. Her nesil kraliyet ailesinin sevdiği Floris London, II. Elizabeth için bir gül karışımı parfüm üretiyordu.

Kraliçe II. Elizabeth’in onuruna üretilmiş Platinum 22, Buckhingam Sarayı etrafında yetişen güllerin kokusunu taşıyor.

Barbour

Su geçirmez ve koruyucu giysiler üreten ünlü İngiliz markası Barbour, kraliyet ailesine aitti ve 1974 yılında kraliyet yetki belgesiyle onurlandırıldı. Yine 1982 yılında II. Elizabeth’in yetki belgesiyle onurlandırıldı. Sık sık Barbour balmumu ceketiyle fotoğraf çektiren Elizabeth’in bu ceketi 25 yıl boyunca gardırobunda tuttuğuna inanılıyor.

Cartier

Mücevher ve saatlerden taçlara kadar bir kraliçenin isteyebileceği her şeye sahip marka, onlarca yıl kraliyet hanesine hizmet etti ve etmeye devam ediyor. II. Elizabeth’in gözde markalarından biri olan Cartier, kraliçenin dünyadan ayrıldığı gün tüm dükkanlarını kapattı.

Launer

Kraliçe, Launer imzalı 3.000 Sterlinlik siyah bir çanta ile bir çok kez halkın önüne çıktı. II. Elizabeth Launer’i çok severdi ve koleksiyonunda 200’den fazla Launer çantası vardı.

Fortnum & Mason

Kraliyet ailelerinin tercih ettiği marka 1707 yılında kurulmuştur. Fortnum & Mason, VI. George ve II. Elizabeth’ten iki kez kraliyet izni almıştır. Sadece II. Elizabeth değil, birçok kraliyet akrabası ihtiyaçlarını bu mağazadan yapardı.

John Lewis & Partners

1864’te Londra’ya giren İrlanda ve Avustralya merkezli John Lewis & Partners, İngilizler arasında çok güvenilir bir lüks marka haline geldi. Kraliçe tarafından büyük beğeni alan marka, 2007 ve 2008 yılında iki yıl üst üste kraliyet yetki belgesi aldı.

70 yıllık hükümdarlık süresince Kraliçe’nin kullandığı tüm lüks markalar arasında bu altı marka en kendisine yakın olanlardı.