Yeni temasıyla Atelier Rebul Heritage Store açıldı

Hikayesi 1895 yılında Pera’da başlayan ve o andan itibaren formülleriyle şifaya, notalarıyla koku tarihine imza atan Rebul Eczanesi, “Atelier Rebul Heritage Store” ile yeniden canlanıyor. Bu özel mağaza, Galataport İstanbul’un 100 yılı aşan Tarihi Paket Postanesi’nde mağaza-müze-eczane temasıyla kapılarını açtı.

Çevresinde bulunan tarihi yapıları ile Tarihi Yarımada’yı gören adeta Doğu’nun mistisizmi ile Batı’nın modernizmi arasında konumlanan özel lokasyon Galataport İstanbul Paket Postanesi’nde yer alan ve Atelier Rebul’ün mirasını yaşatacak mağaza, 1800’lü yılların sonundaki İstanbul’un izlerini taşırken, geçmişten bugüne tarihi bir yolculuk sunuyor.

Her detayı titizlikle düşünülen, mimarisiyle büyüleyen bu benzersiz mağazada, bir asırdan fazladır saklanan antika şişeler, evraklar ve eski fotoğraflar karşımıza çıkarırken kişiye özel ürün hizmetiyle de eczane ruhu yaşatılıyor.

Dönemin İstanbul hanımefendileri ve beyefendileri bu özel kokuyu yıllar boyunca tenlerinde taşıyıp kendilerinden sonraki nesillere bir hediye olarak aktardı. Rebul Eczanesi aynı zamanda, güzelliği ve sağlığı bilimsel uzmanlıkla bir araya getirdiği milyonlarca özel reçetesi ile İstanbulluların şifa noktası haline geldi. Yıllar boyu güven sunan ve Pera’nın en sıcak kapılarından olan Rebul Eczanesi şimdi “Atelier Rebul Heritage Store” ile yeni bir hikayenin perdelerini aralıyor.

Dekorasyonunda, tarihten ilhamla yarattığı özel dokunuşlarla tanınan Osmanlı Sanatı Uzmanı Serdar Gülgün imzasıyla karşımıza çıkan “Atelier Rebul Heritage Store”, tam anlamıyla İstanbul’un zarafetini yansıtıyor.

Serdar Gülgün

“Atelier Rebul Heritage Store”, kişiye özel formüle edeceği ürün servisiyle de Rebul Eczanesi’ni yaşatıyor. Sadece bu mağazaya özel, şu an için %100 doğal iki farklı koku ile geleneksel sabun, doğal deodorant ve oda spreyini müşteriler kendilerine özel olarak hazırlatabilecek. İlerleyen günlerde kişiye özel koku alternatiflerindeki yeniliklerini devam ettirmeyi planlayan Atelier Rebul, tıpkı geçmişteki gibi tecrübeli eczacı/kimyagerler eşliğinde hazırlanacak kozmetik ürünleri üreten bir eczane görevini üstlenecek ve özel deneyimin keyfini artıracak.