Ziyaret etmeye değecek 6 Alışveriş Merkezi

Alışveriş merkezleri artık sadece popüler perakende mağazalarında alışveriş yapabileceğiniz yerler değil. Yemek, eğlence ve hatta dış mekan etkinlikleri ile tam bir mimari ekosistem haline geldiler. İşte dünyanın dört bir yanında gezmeye değer alışveriş merkezleri.

Place Vendome, Katar

Eğer bir futbolseverseniz, muhtemelen 21 Kasım’dan 18 Aralık’taki final maçına kadar 2022 Fifa Dünya Kupası için Katar’a gideceksiniz. Hazır gitmişken alışveriş için uğramak isteyebileceğiniz bir adres var.

Katar, Doha’da yakın zamanda açılan Place Vendome, dünyaca ünlü bazı harika moda markalarının yanı sıra çeşitli üst düzey yemek mekanlarından oluşuyor. Bununla birlikte, bu alışveriş merkezinin en ilgi çelici kısmı, dış tasarımıdır.

K11 Musea, Hong Kong

Victoria Limanı’nın Victoria Dockside’ın kalbinde yer alan kompleks, Hong Kong’un en popüler cazibe merkezlerinden biri haline geldi. Çoğu lüks moda markasına ek olarak, K11 Musea, lüks kuyumcu Van Cleef & Arpels sponsorluğunda L’École Mücevher Sanatları Okulu için yeni bir kalıcı eve ev sahipliği yapıyor.

Galleria Vittorio Emanuele II, İtalya

Modanın başkenti olarak görülen Milano’da yer alan kompleks, dünyanın en eski lüks alışveriş merkezlerinden biridir. 1877 yılında inşa edilen alışveriş merkezi, İtalya’nın saygın moda ve tasarım kültürünün gerçek bir kanıtıdır.

Grand Canal Shoppes, ABD

Eğlence deyince akla gelen ilk şehir olan Las Vegas, aynı zamanda dünyanın en ilgi çekici alışveriş merkezlerinden birine ev sahipliği yapıyor. Venedik esintili alışveriş merkezi, mağazaları birbirine bağlayan bir kanal sistemine sahip.

Dubai Mall, BAE

1.200’den fazla mağazası ve 100’den fazla restoranıyla yıllık 54 milyon ziyaretçisiyle dünyanın en büyük ve en çok ziyaret edilen alışveriş merkezidir. Mağazaların yanı sıra, bir dizi kayda değer ve rekor sahibi cazibe merkezini de içinde barındırıyor; çocuklar için eğlence merkezi, buz pateni pisti, lüks bir otel ve dünyanın en büyük akvaryumlarından biri olan Dubai Akvaryum ve Keşif Merkezi yer alıyor.

Harrods, İngiltere

Londra’nın merkezinde bulunan Harrods, Avrupa’da alışveriş denince akla gelen destinasyonların başında geliyor. «Her yerdeki herkes için her şey» sloganına sahip lüks ve zenginliğin merkezi, erkek ve kadın modasından restoranlara ve sağlıklı yaşam kliniğine kadar bir Londra klasiğidir.