Vision Pro Her Şeye Rağmen Teknoloji Meraklılarının Yeni Gözdesi Olacak

Apple, yıllık WWDC konferansında genel olarak işletim sistemi güncellemeleri, daha hızlı yeni nesil çipler ve şimdiye kadarki en ince Macbook’u duyurdu, ancak herkesin konuştuğu ürün Vision Pro oldu.

Bu karma gerçeklik gözlüğü, teknoloji devinin pazara ilk adımı oldu. Yine de şık ve güzel görünümünden taviz vermiyor. Cihazın şık sunumu ve parlak alüminyum dış yüzeyinin altında ise milyarlarca dolarlık bir araştırma ve yedi yıllık bir geliştirme süreci yatıyor.

Tasarımıyla inanılmaz bir ürün izlenimi veren Vision Pro, benzerlerine kıyasla daha ince bir profile sahip, çünkü genellikle gözlüklere ayrılan alan kaldırılmış. Gözlük kullanıyorsanız, üründen ayrı satılan Alman optik üreticisi Zeiss’in özel lenslerinden temin etmeniz gerekiyor.

Teknoloji inceleme mecralarında görüntü kalitesinin rakiplerine göre bir adım önde olduğu söylenen Vision Pro, fotoğraf ve video çekimi, excel tabloları oluşturma veya sosyal medyada paylaşım yapma gibi eylemlerin tümünü sadece gözleriniz, parmaklarınız ve sesinizle tamamlayabileceğiniz sanal gerçeklik deneyimlerine dönüştürebiliyor.

Uzun süren geliştirme sürecine rağmen Vision Pro kesinlikle mükemmel değil. Ekranın kenarlarında renk bozulmaları, tam şarda sadece iki saatlik kullanım süresi gibi eleştirilere maruz kaldı.

Gelecek yıl sadece ABD’de piyasaya sürülecek olan Vision Pro, 3.499 dolar fiyat etiketine sahip olacak.