BMW’nin Lüks Elektrikli Teknesi Cannes’da Görücüye Çıktı

BMW ve tekne üreticisi TYDE işbirliğiyle geliştirilen tamamen elektrikli THE ICON, Fransız Rivierası’ndaki 76. Cannes Film Festivali’nde tanıtıldı.

THE ICON, lüks yatlar inşa eden TYDE’nin yat yarışı teknolojisini kullanarak tasarlandı. Teknenin iki adet 100 kW elektrik motoru, BMW i tarafından sağlanan altı bataryadan gelen 240 kWh enerjiyi 50 deniz mili (yaklaşık 100 km) üzerinde bir menzile dönüştürüyor ve maksimum hızı saatte 30 knot’a ulaşıyor.

Teknenin açılı cam kapıları, kaleydoskop etkisi yaratan lüks bir halı üzerinde sanatsal tasarımlı mobilyalara sahip bir salon alanına açılıyor. THE ICON’un etal parçalardan oluşan gövdesi, güneş ışığını denizdeki dalgalar gibi zemine yansıtıyor. Kullanıcı odaklı deneyim, 360° dönen koltukların etrafında toplanıyor. Kolay erişilebilir bir tablet tabanlı eğlence sistemi dahil olmak üzere temel özellikler ise erişilebilir bir şekilde düzenlenmiş.

Proje kapsamında, ünlü film müziği bestecisi Hans Zimmer tekne için bir soundtrack geliştirdi. Basın açıklamasına göre, teknedeki ses sistemi Dolby Atmos’u destekliyor. Teknenin yarı açık tasarımı ve su üzerindeki çevresel gürültünün ses deneyimine etkisi hakkında bilgi verilmemiş.

BMW’nin açıklamalarına göre, Cannes’da ilk kez tanıtılan elektrikli su taşıtı, bir konsept araç olmanın ötesine geçip hem özel hem de ticari kullanım için üretime hazır durumda.