Sotheby’s seçkin NFT’ler için pazar yeri kurdu

Sanat müzayedelerinin global satışlarının %24’ünü gerçekleştiren 279 yıllık sanat müzayede evi Sotheby’s, seçkin NFT koleksiyonları için bir online pazar yeri kurdu.

Sotheby’s Metaverse biriminin oluşturduğu online pazar yeri, Sotheby’s uzmanları tarafından el ile seçilmiş sanatçıların dönüşümlü bir seçkisine ev sahipliği yapacak.

Seçkin NFT’lerin işlemleri tamamen Ethereum ve Polygon blok zincirlerinde ve eşler arası işlemler ile gerçekleştirilecek ve sanatçı telif haklı akıllı sözleşmeler aracılığıyla doğrudan zincir üzerinde yerine getirilecek.

Müzayede evinin açıklamasına göre, Sotheby’s NFT evinde XCOPY, Tyler Hobbs ve Claire Silver gibi dijital sanatçıların eserleri dönüşümlü olarak yer alacak.

Kripto paraları erken benimseyenlerden biri olan Sotheby’s, Temmuz 2021’de 12,1 milyon ABD doları değerinde 101,38 karatlık bir elması kripto para karşılığında satmıştı.

Fotoğraf: Sotheby’s

Dijital sanat eserleriyle de yakından ilişkisi bilenen müzayede evi, iflas etmiş kripto şirketi Three Arrows Capital’a ait NFT sanat eserlerinin satışını gerçekleştireceğini geçtiğimiz Nisan ayında duyurmuştu.