Dünyanın en misafirperver şehirleri

Dünyanın en misafirperver şehirleri, turistlerin kendilerini en güvende hissettikleri, unutulmaz ve benzersiz deneyimler yaşadıkları herkes için ideal destinasyonlardır.

Seyahat sitesi The Booking’in 240 milyondan fazla kullanıcının değerlendirmelerini dikkate alarak oluşturduğu liste, farklı kültürler ve şehirler keşfetmek isteyenler için bazı ilginç seçenekler sunuyor.

Polignano e Mare, İtalya

Puglia bölgesinde, İtalya’nın güney yarımada bölgesinde, Roma İmparatorluğu döneminde bir balıkçı köyü olarak kurulmuş, uzun bir geçmişe sahip bir şehir olan Polignano bulunmaktadır. Şimdilerde cliff jumping için popüler bir turist merkezi olan şehir, aynı zamanda güzel plajları ve eşsiz bir manzaraya sahip beyaz evleriyle biliniyor.

Hualien, Tayvan

Hualien, Tayvan’ın doğu kıyısında, yerel doğayı, tapınakları ve mutlaka görülmesi gereken şelaleleri keşfedebileceğiniz Tarkoro adlı milli parkına ev sahipliği yapan bir şehirdir. Rahat bir atmosfere sahip bölge dünyanın en misafirperver şehirlerinden biri olmasının yanı sıra yeni yemekler denemek için ideal bir adrestir.

San Sebastian, İspanya

Dünyanın en güzel plajlarından bazılarının bulunduğu İspanya, güzel altın kumsallarla çevrili, az bahsedilen San Sebastian şehri ile liste. Destinasyon, taze istiridye ve yerel olarak üretilen beyaz şarabın tadını çıkarabilen gurmeler için de ideal yerlerden biri olarak belirtiliyor.

Dresden, Almanya

Hem antik hem de modern, önemli bir tarih ve kültür merkezi olan Dresden, 2. Dünya Savaşı’ndan sonra yeniden inşa edilen en güzel şehirlerden biridir.

Klaipeda, Litvanya

Litvanya’nın en tarihi şehri ve ülkedeki en kalabalık üçüncü şehri Klaipeda’dır. Baltık Denizi ile Danimarka Nehri arasındaki buluşma noktasında yer alan şehir, rahat ve sessiz bir alan arayanlar için cazip bir destinasyondur.

York, Birleşik Krallık

Orta Çağ havasını koruyan şehir, İngiltere’de Londra dışında bir destinasyon arayanlar için ideal bir seçenek olabilir. Romalılar tarafından kurulan şehrin uzun bir tarihi var.

Ushuaia, Arjantin

Arjantin’in en güneyindeki şehir, aynı zamanda dünyanın en güneydeki şehridir. Antarktika’ya açılan bir kapı olması nedeniyle muhteşem manzaralara sahiptir.

Porto de Galinhas, Brezilya

Yerel gastronomisinin yanı sıra berrak suları ve mükemmel havasıyla Porto De Galinhas’ın mükemmel plajları, şehri ziyaret etmek isteyenlerin tercih sebeplerinin başında geliyor.

Mexico City, Meksika

Mexico City, Mezoamerikan zamanlarından günümüz kültürüne uzanan zengin bir tarihe, çeşitlilikle dolu, eşsiz gastronomiye ve birden fazla yabancının daha fazlasını aramak için geri dönmesini sağlayan misafirperver bir ruha sahiptir.

Gold Coast, Avustralya

Beyaz kumlu plajlarıyla sörfçülerin gözdesi haline gelen şehir, sahilde yer alan lüks otelleriyle de bir çekim alanı oluşturuyor.