2022 Yılının En İyi Lüks SUV Modelleri

Lüks SUV’ler, sunduğu konfor ve prestijin yanı sıra her an araziye çıkmaya hazırdır. Ayrıca hakim bir sürüş pozisyonuna ve büyük bir aileyi taşıyacak kadar içn alana sahiptir.

Ferrari’nin bile 2023’ün başlarında V12 motorlu Purosangue ile katılacağı SUV furyasında Lamborghini’den Rolls-Royce’a kadar birçok farklı lüks model seçeneği sunuluyor.

İşte 2022 yılında öne çıkan lüks SUV modeller.

Aston Martin DBX

Son dönemde Aston Martin fabrikasından çıkan en etkileyici model, 707 hp ve 310 km/s hız sunan DBX707 seçeneği ile dünyanın en hızlı SUV’sini sunuyor. DBX ayrıca, Aston Martin Vantage’ın 550 hp 4 litre V8 seçeneğine de sahip.

Bentley Bentayga

2015 yılında otomobil sektöründe lüks SUV segmentini başlatan model, o günden bu yana eleştirmenlerin dikkatini çekmeyi başardı. Motor seçeneklerine 3,0 litrelik V6 hibrit bir seçenek ekleyen Bentayga, kesinlikle markanın amiral gemisi konumunda.

Genesis GV60

Hyundai Ioniq 5 ve Kia EV6 ile aynı platformu paylaşan GV60, listenin bütçe dostu seçeneklerinden biri. Tamamen elektrikli model, parmak izi veya yüz tanıma kilit sistemine sahip, ancak diğer SUV modeller kadar büyük değil.

Lamborghini Urus

Urus, geleneksel bir SUV modelinden daha çok 4 kapılı bir süper otomobile benziyor. Lamborghini, vahşi hızını ve inanılmaz yol tutuşunu vurgulamak adına Urus’u «Süper Spor Hizmet Aracı» olarak tanımlıyor.

Mercedes-Benz GLS

Birçok eski Mercedes S serisi meraklısının yeni tercihi GLS, şehrin dar sokakları için çok büyük görünebilir ancak bu, listedeki tüm SUV’lar için geçerlidir. Boyutlarının ötesinde Mercedes GLS, lüksün ve performansın keyfine varabileceğiniz bir modeldir.

Porsche Cayenne

Cayenne giriş versiyonu bile 100 km/s hıza 6,2 saniyede ulaşabiliyor ve 245 km/s son hıza sahip. Listenin diğer ucunda ise doğa dostru 680 hp gücü ile Turbo S E-Hybrid var.

Range Rover

Bir süredir gözlerden uzak olsa da, beşinci nesil Range Rover elmsalsiz imajını geri almaya niyetli. İlk kez yedi koltuklu ve benzinli, dizel ve hibrit güç aktarma seçenekleri sunan Range Rover rakipsiz arazi kabiliyetlerine sahip.

Rolls-Royce Cullinan

Listedeki en pahalı lüks SUV olan Cullinan, fiyat olarak neredeyse alternatiflerinin iki katı değerindedir. Bununla birlikte, işçilik düzeyi çoğu lüks alternatiften farklı bir düzeydedir. Sürüş konforunu yalnızca başka bir Rolls-Royce ile karşılaştırılabilen model ayrıca inanılmaz derecede sessiz bir iç kabin sunar.