Türkiye’de adrenalin depolayabileceğiniz 7 özel rota
Türkiye’de macerayı seven tatilciler için oldukça önemli tatil merkezleri bulunuyor. Özellikle yaz aylarında farklı deneyimler yaşamak isteyen yerli ve yabancı turistlerin yamaç paraşütünden kitesurf’e, rafting’den, jet boat’a kadar birçok aktiviteyi ülkemizde yapabilmeleri mümkün.
Selçuk’ta skydive
Skydive, yani gökyüzü dalışı adrenalin düşkünlerinin ilk tercihlerinden biri. Bir hava aracından serbest düşüş yapıp gereken yüksekliğe gelince paraşütün açıldığı skydive, aslında kendini aşağıya bırakmaktan ibaret heyecan dolu bir aktivite. Türkiye’deki en iyi skydive merkezi ise Efes Antik Kenti’nin de bulunduğu İzmir’in Selçuk ilçesi. Hatta burası Türkiye’deki diğer skydive noktalarından daha elverişli hava koşullarına sahip. Kısa bir eğitimin ardından deneyebileceğiniz skydive aktivitesi ile Efes Antik Kenti’nin muhteşem manzarasını gökyüzünden seyredebilirsiniz.
Akyaka’da kitesurf
Kiteboard olarak da bilinen kitesurf dendiğinde öne çıkan lokasyonlardan biri Akyaka. Akyaka’nın denizi de rüzgârı da bu aktivite için ideal koşullara sahip. Azmak Çayı’nın denizle buluştuğu yerde oluşan akıntı, kitesurf için gereken termik rüzgârı sağladığı için burada kitesurf yapmak çok eğlenceli. Bu aktiviteyi deneyimlemek için profesyonel olmaya gerek yok. Akyaka Plajı’nın sığ ve uzun olması kitesurf eğitimi almak için oldukça elverişli.
Fethiye’de yamaç paraşütü
Rüzgâr eşliğinde eğimli ve yüksek bir tepeden koşarak yapılan yamaç paraşütü aktivitesi dendiğinde öne çıkan yerlerden biri de Fethiye. Fethiye’de yamaç paraşütü yaparken dünyanın en özel plajlarından Ölüdeniz’in masmavi manzarası da yukarıdan izlenebiliyor. Yaklaşık 2000 metre yükseklikteki Babadağ’da sertifikalı pilotlar eşliğinde gerçekleştirilebilen yamaç paraşütünün sonunda Belcekız Plajı’na iniş yapılıyor.
Kaş’ta dalış
Türkiye’de dalış denilince akla gelen ilk lokasyonlardan biri tabi ki Kaş. Antalya’nın en özel ilçelerinden Kaş, muhteşem denizi, Arnavut kaldırımlı sokakları ve eşsiz manzaralarıyla dalış meraklılarının uğrak noktalarından. Kaş’taki dalış noktalarının bazıları yalnızca profesyonellerin dalış yapabileceği yerlerken bazı noktalar ise ilk kez dalış yapacak kişilere de uygun. Dalış alanında hizmet veren firmalarla iletişime geçerek bu eşsiz deneyimi yaşayabilirsiniz.
Köprülü Kanyon’da rafting
Toros Dağları’ndan inen suyun oluşturduğu Köprüçay Nehri, her yaz rafting yapmak için tercih edilen bir nokta. 12 kilometre uzunluğundaki rafting parkuru, Selge Antik Kenti’nden 11 kilometre aşağıda. Temelde yoğun bir şekilde akan akarsuya karşı bot ile mücadele edilen raftingi ilk kez deneyecekler rehberlerin uyarılarını mutlaka dinlemeli. Uyarıları dikkate alarak kendinizi tehlikeye atmadan bu keyifli aktivitenin tadını çıkarabilirsiniz.
Düden Çayı’nda Jet boat
Güçlü motorlara sahip jet boat adı verilen botlarla saatte 80 kilometrelik hızla gidilerek yapılan aktivite Türkiye’de Düden Çayı’nda gerçekleştiriliyor. Jet boat’u kullanan uzman bir sporcu, o hızda giderken ani manevralar, anlık frenler ve 360 derecelik anlık dönüşler yapıyor. Farklı bir heyecan arayanlar burada jet boat yapıp maceraya doyabilir ya da Düden Çayı’nın sularında serinleyebilir.
Alaçatı’da windsurf
İngilizcesi windsurfing olan rüzgâr sörfü; sörf tahtası ve yelken ile su üzerinde ilerlenerek yapılan bir aktivite. Bu aktivite için önemli olan söz konusu plajın iyi rüzgâr alması. Çünkü sörf tahtasının üzerindeki sporcu rüzgârın itici gücüyle ilerliyor. Bu aktiviteyi yapabilmek için özel bir eğitim ve iyi yüzmek yeterli. Alaçatı sadece Türkiye’de değil, dünyada da rüzgâr sörfü için en iyi yerlerden biri.