123 metrelik süper yat 2022 yılında satılan en pahalı yat oldu

2022 yılında toplam 600 süper yat satışı kaydedildi. Gerçekleşen satış adedinin yanı sıra, satış değerleriyle de öne çıkan bir yıl oldu. Bunların en pahalısı ise 123 metrelik Golden Odyssey oldu.

Suudi Prens Halid bin Sultan Al Saud’ın 400 milyon dolarlık yatının kredisini ödemediği için el konulan dünyanın en büyük 36. lüks süperyatı, 159 milyon dolara açık artırmayla satıldı.

Suudi Prensin büyüleyici yatı Malta’da ele geçirildi ve 116 milyon doların üzerindeki ödenmemiş borcu nedeniyle Deutsche Bank Luxembourg’a teslim edildi. İngiliz Virgin Adaları’nda kurulan East Thrive Peace Limited tarafından satın alınan yat, şimdiye kadar adli bir satışta gerçekleşen en yüksek yat satış rekorunu kırdı.

Mart 2015’te denize indirilen özel ultra lüks tekne, 20 metrelik devasa bir kirişe sahip ve 123 metre uzunluğunda. Zengin iç mekanı ise medya tarafından erişilemez durumda olduğundan gizemini korumaktadır.

Yine de, bu görkemli yatın bir sağlıklı yaşam merkezi, plaj kulübü, spa ve güzellik salonu olduğu bir sır değildir. Golden Odyssey, 11,2 deniz mili seyir hızı ve 21 deniz mili azami hız sağlayan iki dizel-elektrikli motorla çalışıyor.