Saat koleksiyonunuza bu modellerle başlayın

Türünün en iyi örneği saatlerden oluşan bir koleksiyon oluşturmak TL cinsinden milyonlara mal olabilir. Ancak, başlangıç olarak bu miktarları adamak birçokları için ideal olmayabilir. Ne de olsa her saat meraklısı düzenli olarak bir saat için altı haneli meblağlar ayıramayabilir. Diğer yandan, mütevazi fiyatlı sayılabilecek pek çok harika seçenek de mevcut. İşte, bütçenizi daha az yorabilecek birkaç harika saat seçeneği.

Tissot PRX Powermatic 80

40 mm’lik saat harika bir tasarıma, sağlam bir entegre bileziğe ve 80 saatlik otomatik kurmalı harika bir mekanizmaya sahiptir. Üstelik tüm bu özelliklere 12 bin TL’nin biraz üzerinde bir fiyata sahip olabilirsiniz. Durumu ne olursa olsun, PRX kesinlikle her koleksiyonda yeri olan bir parçadır.

Grand Seiko GMT (eski sürüm: SBGM003 / yeni sürüm: SBGM221)

Japon saat üreticisi son birkaç yıldır birçok koleksiyonerin ilgisini çekiyor. Bu, iyi yapılmış saatlerine ve muhtemelen fiyatıyla alakalıdır. Bu tür saatlerden biri, Grand Seiko’nun temel dayanak noktası olan GMT’dir. 39,5 mm’lik saat, pürüzsüz krem kadranı ve üreticinin ünlü zaratsu kaplamasıyla dikkat çekiyor. Saatin hareketi ise görülmeye değer bir manzara sunuyor. Mükemmel bir parçaya sahip olmak isteyenler için harika bir seçenek olan GMT’nin global fiyatı 4.600 ABD doları (86.000 TL)

Hamilton Khaki Field Mechanical 38mm

Bu Hamilton, geçmişte askeri birliklere verilen tarihi askeri saatlere dayanıyor. Orijinal estetiğine sadık kalan saatin klasik görünümü geliştirilmesi için krem soğuk ışık eklenmiş.

10 bin TL’nin altında bir fiyatla sahip olabileceğinizi Hamilton Khaki, muhtemelen en uygun fiyatlı mekanik İsviçre yapımı saatlerden biridir. Uygun kasa boyutu ve manuel kurmalı hareketiyle, günlük kullanım veya koleksiyon parçası olarak harika bir seçenektir.

Tudor Ranger 39mm

Cenevre merkezli markanın kendisini daha modern ve odaklanmış bir ürün yelpazesiyle yenilemesinden bu yana, son on yılda popülaritesini oldukça artırdı. Tudor’un bilinen özelliklerinden biri sağlamlığıdır. 2022’de yeniden piyasaya sürülen tanınmış model Ranger, özellikle bir tank gibi inşa edilmiştir.

Yeni Ranger’ın mağaza satış fiyatı deri kayış versiyonu için 3.780 ABD doları ve çelik versiyonu için 4.120 ABD dolarıdır. Fiyatı ne olursa olsun, uzun ömürlü olması için üretilen Tudor Ranger, büyük bir değer sunar.