Dünyanın en lüks ve pahalı 6 parfümü

Koku en güçlü duyularımızdan biridir. Birinin koku alma şekli, kişiliğinin altını çizebilir. Duyularınıza hitap edebilecek güçlü bir koku için ucuzdan pahalıya geniş bir parfüm yelpazesi var. Bu yazıda dünyadaki en seçkin parfümlere odaklanıyoruz.

Joy by Jean Patou

Patou, perakende müşterilerine hitap eden Procter & Gamble grubunun bir parçası olmasına rağmen, Joy hala dünyanın en seçkin kokularından biridir. Üst notalarda Bulgar gülü, ylang-ylang ve sümbülteber; orta notalarda yasemin ve Mayıs gülü; temel notalar misk ve sandal ağacıdır.

Clive Christian No. 1

No. 1’ i özel kılan şey, erkekler için de bir parfümü bulunmasıdır. Her iki parfümün de kendine özgü bir kokusu vardır. Üst notalarda kayısı, şeftali, erik, kakule, ananas, bergamot, paprika ve amalfi limon; orta notalarda ylang-ylang, süsen, yasemin, karanfil, gül ve orkide; alt notalarda sandal ağacı, vanilya, benzoin, tonka fasülyesi, amber, misk ve Virgina sediri bulunur.

Shumukh

Birleşik Arap Emirlikleri’nin zenginliğini temsil eden Shumukh, yaklaşık 2 metre yüksekliğinde gösterişli bir deri vitrin içinde ve 1,29 milyon ABD dolar fiyat etiketiyle satın alınabiliyor.

3.571 elmas (toplam 38,55 karat), 18 karat 2479,26 gram altın, 5892,88 gram saf gümüş, inci ve topaz ile süslenmiş olan vitrinle gelen parfüm, birçok Guinness Dünya Rekoru sahibidir.

Kehribar, sandal ağacı, misk, Hint agar ağacı, saf Türk gülü, paçuli, ylang-ylang ve buhur notaları içerir ve ciltte 12 saatten fazla kaldığı iddia ediliyor.

Caron Poivre

House of Perfumes Caron’un en eski parfümlerinden biri olan Caron Poivre, markanın imza kokusu haline geldi. Üst notalarda karanfil, yabani karanfil ve kırmızı biber; orta notalarda karanfil, çiçek notaları, sardunya, gül, yasemin, ylang-ylang ve sümbülteber; temel notalarda meşe likeni, opopanax, sandal ağacı, odunsu notalar ve vetiver bulunur.

Hermês 24 Faubourg

Hermês markası, lüks çantalarının yanı sıra 24 Faubourg adında lüks bir parfüme de sahip. 24 Faubourg, Hermês’in Paris’teki en büyük mağazasının adresini temsil eder.

Üst notalarda sümbül, portakal, ylang-ylang, şeftali ve bergamot; orta notalarda portakal çiçeği, gardenya, yasemin, kara mürver ve süsen; temel notaları kehribar, sandal ağacı, paçuli ve vanilyadır.

Chanel No. 5 Grand Extrait

Chanel her zaman özel parfümleriyle, özellikle de klasiklerden biri olan Chanel No. 5 ile ünlü olmuştur. Grand Extrait 1921’den beri piyasada ve bu nedenle muhtemelen en eski lüks parfümlerden birisidir.