Gelecek arabanızda aramanız gereken 8 lüks özellik

Lüks otomobillerde pek az insanın karşı koyabileceği yüksek teknolojiden, şık iç mekana kendine öz bir çekicilik var. Siz de bu çekime karşı koymayıp yeeni bir otomobil satın almayı düşünüyorsanız, birçok varlıklı alıcıyı etkileyen en yeni ve en büyük özelliklere bir göz atalım.

1. Sürücü ve yolcu güvenliği

Lüks otomobil üreticilerinin son zamanlarda özellikle dikkat çeken alanlardan biri sürücü, yaya ve yolcu güvenliğidir. En yeni güvenlik özellikleri, bir yaya algılandığında otomatik acil frenlemeye, önden çarpışma uyarısına ve kör nokta uyarısına başvuruyor.

2. Güvenli depolama alanları

Lüks araç sahiplerinin çoğu pahalı eşyalara sahip olma eğilimindedir, ancak doğal olarak yoldan geçenlerin dikkatini çeken etkileyici eşyalar da suçlular için hedef haline gelebilir. Değerli eşyalarınızı güvenli bir şekilde saklayabilmek ve onları gözlerden uzak tutmak önemlidir.

Neyse ki, en güncel üst düzey otomobiller, kolçaklar arasında bulunan ve yalnızca kişisel biyometrik verileriniz kullanılarak açılabilen biyometrik depolama sistemlerine sahipler.

Bentley Mulliner ve biyometrik kilit sistemine sahip depolama alanı

3. Masaj koltukları

Arabanızı ister iş ister eğlence için kullanın, özellikle uzun mesafe gitmeniz gerekiyorsa, arabada bulunmak genellikle stresli bir deneyim gibi gelebilir. Saatlerce hareketsiz oturmak zorunda kalmak ise kısa sürede etkisini göstermeye başlayabilir.

Bu durumu düzeltmenin iyi bir yolu ise masaj koltuklarını kullanmak. Seyahat etmenin keyifli bir yolunu sunan masaj koltukları gideceğiniz yere rahat ve gelecek her şeyle yüzleşmeye hazır hissederek varmanızı sağlar.

2018 Lexus LS arka koltuklarda Japon masajı yapan koltuklara sahip

4. İçecek soğutucu

Pek çok modern lüks otomobil modeli artık yerleşik bir bozdolabı ile geliyor. Genellikle yolcuların erişimini sağlamak için arka koltukların arasına yerleştirilen dolaplar, büyük bir şişe alacak kadar büyük olabiliyor. Uzun ve güneşli yolculuklarda atıştırmalık ve meşrubat saklamak için harika olabilir.

2012 Jaguar XJ Ultimate Edition arka koltukları arasında bulunan içecek soğutucu bölümü

5. Parfüm dağıtıcı

Birçok beş yıldızlı otel, ambiyans ve genel deneyime ekstra bir şeyler eklemek için ortak alanlarda parfüm kullanıyor ve şimdi aynı şeyi arabanızda da yapabilirsiniz. Lüks otomobil sahipleri, araba kokuları yerine sevdikleri kokuları yavaş yavaş dağıtan sistemleri tercih ediyor.

Hepsinden iyisi, kokularınızı ruh halinize göre değiştirebilir ve rahatlatıcı, canlandırıcı veya enerji verici uçucu yağları tercih edebilirsiniz.

7. Hava dengeleme sistemi

Kaliteli bir doğal havalandırma sistemi, özellikle havanın kirli olma eğiliminde olduğu şehirlerde seyahat ederken çok önemlidir. En son teknolojiye sahip otomobiller, kabindeki havayı iyonize etmeye yardımcı olan ve her zaman taze ve temiz olmasını sağlayan hava dengeleme sistemleriyle birlikte gelir. Sağlığınızı korumak istiyorsanız, dikkat etmeniz gereken bir özelliktir.

6. İç dekor

Lüks bir araba satın almak pratik özellikler kadar deneyimle de ilgilidir. Otantik deri veya geri dönüştürülmüş malzeme ile elle dikilmiş koltuklar, pahalı ahşap ayrıntılar ve mükemmel bir ses sistemi kesinlikle yaşayacağınız deneyime katkı sağlayabilir.

Rolls-Royce Wraith’in yıldız tavanlı iç mekanı

8. Bacak mesafesi

Birçok üst düzey otomobil, özellikle arkada seyahat eden yolcular için yeterli bacak mesafesi sağlamayı ihmal ediyor. Ailenizle seyahat ediyorsanız, buna dikkat edin ve boy olarak uzun biriyseniz arka bölümde tavan mesafesini de hesaba katmalısınız.