Watches & Wonders 2023’te Öne Çıkan Saat Trendleri

Dünyanın en prestijli saat fuarı Watches & Wonders, İsviçre’nn Cenevre kentinde gerçekleşti ve 2023 ve sonrası için en çok gıpta ile bakılan ve en çok konuşulacak saat trendlerini ortaya koydu. İşte, fuarda öne çıkan trendler.

Yılın materyalleri platin ve titanyum

Bu yıl Watches & Wonders’ta yenilikçi şekillerde kullanılan iki malzeme vardı: Paslanmaz çelikten daha güçlü ve daha hafif olan titanyum ve lüks üreticilerin vazgeçilmezi platin.

Rolex’in 950 Platin Oyster Perpetual Cosmograph Daytona’sı ve Parmigiana Fleurier’in yeni platin kasa ve platin mikro rotorla donatılmış Tonda PF Micro-Rotor’u bunların en iyi örneklerinden oldu.

Mücevher etkisi

Saatler açısından bu yılın yenilikleri arasında mücevherlerin şekillendirdiği parçalar öne çıktı. Bunun en güçlü örnekleri, Cartier’in Clash [Un]limited’i , Hermès Mèdor Mini Joailleri ve Piaget’nin turkuaz ve pırlantalı Sautoir seti.

Seyahat odaklı parçalar

Saatlere teknik açıdan bakıldığında öne çıkan iki model vardı: Patek Philippe’in Calatrava Piot Travel Time Chronograph ve Jaeger-LeCoultre’nin Reverso Tribute Duoface Tourbillon’u.

Calatrava Pilot Time Travel Chronograph, Patek Philippe’in Pilot tarzı serisinin ilk kronograf modelidir ve yerel saatle birleştirilmiş bir tarih göstergesine sahiptir.

Reverse Tribute Duoface Tourbillon, Jaeger-LeCoultre’un ilk tourbillon saatinden ilham almıştır ve seyahat sırasında zamanı kolayca söylemek için ikinci bir saat dilimi ve ters kadran üzerinde gündüz-gece göstergesi ile tamamlayıcı görünümlü iki kadrana sahiptir.