Dünyanın En Zengin İnsanının Araba Koleksiyonu Göz Kamaştırıyor

214,9 milyar dolarlık net servetiye dünyanın en zengin kişisi olan Louis Vuitton (LVMH) CEO’su Bernard Arnault, servetine yakışır bir araba koleksiyonuna sahip.

Yatlar, özel jetler, kapsamlı sanat koleksiyonlar ve hatta öze adalara sahip Arnault, bunlarla birlikte çoğu milyarder gibi çok sayıda lüks arabaya sahip. Ancak, diğer koleksiyonerlerin aksine, Arnault nadir ve ayırt edici bir araba filosuna sahip. Dünyanın en zengin insanının garajının nasıl göründüğüne bir bakalım.

Memleket rüzgarı

Hem Bugatti hem de Bernard Arnault Fransız kökenli olduğundan, Bernard’ın garajı bir Bugatti olmadan eksik kalırdı. Dünyanın en zengin insanında 4 tane var: Bir Bugatti EB 110, bir Bugatti Veyron, bir Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse ve Bugatti Veyron Sang Noir.

Mükemmel mühendisliğin peşinde

Arnault garajında bugüne kadar yapılmış en iyi Alman arabalara da yer veriyor.

Koleksiyonun en nadir parçası ise 4,5 milyon euro değerinde Mercedes-Benz CLK GTR. Bunların yanında bir çift Mercedes-AMG SLS GT ve bir çift Mercedes-Benz SLR McLaren 722s bulunuyor. Oldukça arzu edilen Mercedes-Benz 300 SL ve yalnızca 75 adet üretilen 2009 Mercedes-Benz SLR McLaren Stirling Moss da koleksiyondaki yerini almış.

Bernard Arnault, günlük kullanım için de Alman modellere güveniyor ve tercihi çoğu zaman Mercedes-Benz S-Class veya BMW 760Li oluyor.

Milyarder koleksiyonlarının olmazsa olmazları

İtalyan arabaları, birçok zenginin ilk tercihi olduğu gibi, Bernard Arnault’un garajında yerini almış. Arnault’un Ferrari koleksiyonunda bir Ferrari 599XX, bir La Ferrari Aperta, bir Ferrari 599 SA Aperta, Ferrari F40, Ferrari Enzo ve Pininfarina imzalı Ferrari Sergio bulunuyor. Ayrıca, ikişer adet La Ferrari Coupe ve Ferrari Monza koleksiyonu tamamlıyor.

Nadide bir Lamborghini Reventon ve Lamborghini Centenario’nun yanında Maserati MC12 ve bir FV Frangivento Sorpasso GT3 de Arnault’un İtalyan merakını doyuruyor.

Lüks denince akla ilk gelenler

Çoğu milyarderin garajında görebileceğiniz Rolls-Royce, Bentley ve Aston Martin gibi İngiliz lüks arabalar, beklendiği gibi lüks hanedanının koleksiyonunda yerini aldı.

Fransız milyarder sınırlı sayıda üretilmiş iki Aston Martin’e sahip; One-77 ve DB AR1. Koleksiyonda bulunan diğer İngilizler ise lüks SUV Bentley Bentayga, lüks sedan Rolls-Royce Ghost ve üstü açılır Rolls-Royce Dawn.

McLaren P1 ve McLaren Elva gibi İngiliz süper otomobilleri de dünyanın en zengin insanını hızlarıyla cezbetmeyi başarmış.

McLaren Elva

Tarihe not

Louis Vuitton’un patronu yalnızca Avrupa arabaları toplamakla kalmıyor, aynı zamanda koleksiyonunda Amerikan lüks modeller de var. Biri 2005 Ford GT ve diğeri de Le Mans’taki tarihi zaferlerinin yıl dönümünü kutlamak için özel olarak üretilen 2017 Ford GT 66 Heritage Edition olmak üzere iki Ford GT bulunuyor.

Nadir parçalar

Dünyanın en zengin insanının garajı, yer yüzünde bulunan bazı nadir parçaları da barındırıyor. Bunlardan ilki Koenigsegg Regera, yalnızca 80 adet üretilmiş. Bir diğeri ise 7 adet üretilen Lykan HyperSport bulunuyor.