Lüks Uzay Gemisi İle Uzaya Çıkmanın Bedeli 125 Bin ABD Doları

Kendisini “Dünya gezegeninin önde gelen uzay yolculuğu şirketi” olarak tanımlayan Space Perspective, geçen hafta Las Vegas’ta düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı (CES) 2023’te lüks uzay yolculuğunun tanıtımını yaptı. 6 saat süren yolculuk için fiyat etiketi ise 125.000 ABD doları.

Lüks uzay yolculuğu için atılan bu dev adımla birlikte, varlıklı kaşifler Uzay Gemisi Neptune adlı bir uzay kapsülüne binip 30 km yükselerek Dünya atmosferinin sınırlarına ulaşabilecekler. Ancak, lüks uzay yolculuğu için biletler 2024’e kadar tükendi. Şirket, 2025 ve sonrası için 1000 ABD doları depozite ile rezervasyon alıyor.

Kaynak: Space Perspective

Neptune uzay gemisi, yolculuk başına sekiz yolcu alacak kadar büyük. Uzay yolcuları, atmosferin sınırına eriştiklerinde, özgürce dolaşabilecek, anılarını ölümsüzleştirebilecek ve beş yıldızlı bir yemek menüsü ile uzayda ziyafet çekebilecekler.

Kaynak: Space Perspective

Dünya’ya dönüşte ise yolcular okyanusa inecek ve şirket ekibi tarafından karşılanacaklar. NASA’ya göre, suya inişler uzaydan gelen bir kapsül için en düşük riskli yöntem olarak görülüyor.

Kaynak: Space Perspective