2023 yılının mücevher trendleri

Çoğumuz için aksesuarlar, evden çıkmadan önce giydiğimiz son şeydir. Ancak küpelerinizin, bileziklerinizin, kolyelerinizin ve yüzüklerinizin sonradan akla gelmesine izin vermek yerine, onları 2023 takı trendlerine göre belirleyebilirsiniz. Yine de, son rötuş olabilirler, ancak her bir parçayı özenle şekillendirdiğinizde, benzersiz bir uyum yakalayabilirsiniz.

Zamansız, gündelik aksesuarlar gardırobunuzda her zaman bir yere sahip olacaktır, ama neyin trend olduğunu görmekten asla zarar gelmez. İşte 2023 için en iyi takı trendleri.

Mermaidcore

Brilliant Earth 14K Yellow Gold Seashell Pendant
Saint Laurent Dangling Seashell Bracelet

Okyanus ve kumsal motifleriyle moda dünyasının dayanak noktası haline gelen mermaidcore, yakın zamanda popüler kuyumcuların mükemmelleştirdiği bir akım haline geldi. Bu yıl, ister deniz kabukları ve suda yaşayan canlılar olsun isterse inciler şeklinde olsun, bu trend devam ediyor.

Modern yadigârlar

Jenna Katz Green Tourmaline and Pink Pearl Drops
Bergdorf Goodman Double Emerald and Diamond Ring
Loren Nicole Emerald Roman Band

Başka bir çağdan gelmiş gibi hissettiren modern yadigârlar, 2023 yılında her yerde göreceğimiz bir diğer trend olabilir. Bir sanat veya tarih müzesine aitmiş gibi görünen mücevherler almanın tam zamanı olabilir.

Tünemiş taşlar

Arielle Ratner Perch Ring
Katkim Diamond Sunset Ring

Bu yıl, yüksek ve kaliteli mücevher alanındaki tasarımcılar, pratikte kendi başlarına durabilen taşlarla stiller yaratıyorlar. Taşların halkaların üzerine yerleştirildiği ve altınla kaplandığı tünek yüzüklere doğru büyük bir eğilim görülüyor.

Büyük ear cuff’lar

Ana Khourl Phillipa diamond & 18kt white-gold ear cuff
All Blues Almost Bold 18kt gold-vermeil ear cuff

Büyük boy takı ve aksesuarların popülerliğinin artmasıyla ear cuff’lar da boyut olarak büyüyor. Bu yıl, halihazırda önemli bir trend olan ear cuff’larla tarzınızı ortaya koyun.

Çevrenizi kucaklayın

CAM Custom Rock with .5ct-1ct Sapphire
Rondel Seashell Charm

Etrafınızda bulduğunuz küçük parçalardan oluşan mücevherlerle dünyayı kucaklayın. Anlamlı yerlerden toplanan deniz kabukları ve taşlarla yapılan takılar, türünün tek örneği olmakla kalmıyor, aynı zamanda bu yılın trendi olacak.

Serçe parmağı yüzükleri

Serçe parmağı yüzüklerinin geçmişi 1920’lerdeki kadın hakları savunucusu kadınlara kadar uzanıyor. Birçoklarına göre, serçe parmağı yüzükleri, takılabilecek en feminist mücevher parçalarından birisi.

Laboratuvar taşları

Dorsey Princess Cut, Lab-Grown White Sapphire Silver Riviere Necklace
Or & Elle Bracelet George Rivière

Geleneksel madencilikten daha sürdürülebilir ve etik yöntemlerle yetiştirilen elmaslar ve değerli taşlar, sürdürülebilirliğin öneminin arttığı günümüzde kucaklamak için daha iyi bir zaman olamaz.